Barolar Birliği İçin Olağanüstü Genel Kurul Çağrıları Devam Ediyor

2019-2020 Adli Yılı açılışının mahkeme salonları yerine yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasını boykot eden 5 baro, Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) Olağanüstü Genel Kurul’a çağırdı. 5 baro daha çağrı yaparsa olağanüstü genel kurul gerçekleştirilmesi gündeme gelecek.

İstanbul Barosu’nun olağanüstü genel kurul çağrısının ardından Ankara, Antalya, Adana ve İzmir baroları da aynı yönde çağrı gerçekleştirdi. Son olarak İzmir Barosu’nun gerçekleştirdiği açıklamada “Türkiye Barolar Birliği Başkanı, 52 baronun yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkelerini gözeterek aldığı kararları yok sayarak, Avukatlık Kanunu madde 110/1’de yer alan ve baroları ilgilendiren konularda barolarla görüşerek çoğunluğun düşünce ve görüşünü belirtmek zorunda olduğuna ilişkin görevini yerine getirmemiş, bu suretle kanuna aykırı davranmıştır” denildi.

Türkiye Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurula gidebilmesi için en az 10 baro yönetiminin karar alarak çağrıda bulunması gerekiyor.